header banner
Default

Het cryptoplatform Finst is naar België gekomen, terwijl Binance is verboden


Table of Contents

Het cryptoplatform Binance, de grootste marktplaats voor virtuele munten ter wereld, moet zijn activiteiten in België stopzetten. Net nu kondigt het Nederlandse cryptoplatform Finst zijn komst naar België aan.

Voor Binance lijkt het verhaal in België afgelopen. De Belgische toezichthouder FSMA (Financial Services & Markets Authority) oordeelt dat Binance illegaal opereert in het land. Het bedrijf moet daarom onmiddellijk maatregelen nemen om de cryptomunten aan alle Belgische klanten terug te bezorgen, of over te dragen aan een platform dat wel legaal opereert.

‘De FSMA stelt vast dat Binance in België diensten aanbiedt en verricht - voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta en voor bewaarportemonnees - vanuit landen die geen lid zijn van de Europese Economische Ruimte’, klinkt het in het FSMA-persbericht.

Binance trok een week geleden al noodgedwongen de stekker uit zijn Nederlandse activiteiten, daar kreeg het evenmin een registratie van de toezichthouder. In Frankrijk loopt een onderzoek naar het platform. Eerder deze maand werd het aangeklaagd in de VS.

Bit4You

VIDEO: GROOT CRYPTO NIEUWS! BINANCE MOET STOPPEN wegens BELGIË OVERTREDING!?
Oscar Ramos

Binance komt in het rijtje van het Belgische cryptoplatform Bit4You dat meer dan 40.000 klanten had. Dat platform legde eigenhandig zijn activiteiten stil. Het zette zichzelf in de markt als het eerste Belgische handelsplatform waar je bitcoin en andere cryptoactiva kon (ver)kopen. Maar door de samenwerking met een cryptopartij uit Estland ging Bit4You onderuit.

Opvallende supporter indertijd was toenmalig vicepremier Alexander De Croo, die zelf de eerste transactie deed op Bit4you.

En daar is Finst

VIDEO: Binance HALTS DIENSTEN in België! (BNB-munten vasthouden ondanks FUD) OPHOUDEN EN STOPPEN!
The Crypto Report

Timing is alles, en dus kondigt net nu de Nederlandse cryptocurrency exchange Finst aan dat het begint in België. Finst omschrijft zichzelf als ‘het snelst groeiende cryptoplatform van Nederland’. België is de start van hun internationale expansie.

Het platform is gebouwd door het voormalige kernteam van online broker Degiro. Om klanten te overtuigen heeft het bedrijf het in zijn persbericht over ‘een unieke combinatie van transparantie, maximale veiligheid en de beste tarieven op de markt.’ Finst is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Sources


Article information

Author: Jennifer King

Last Updated: 1703101921

Views: 848

Rating: 3.8 / 5 (69 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jennifer King

Birthday: 2020-02-11

Address: PSC 8038, Box 3690, APO AA 50922

Phone: +4740549824212779

Job: Air Traffic Controller

Hobby: Puzzle Solving, Survival Skills, Graphic Design, Animation, Chess, Hiking, Robotics

Introduction: My name is Jennifer King, I am a venturesome, Adventurous, radiant, proficient, candid, strong-willed, fearless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.