header banner
Default

HTC maakt de goedkopere blockchain-telefoon Exodus 1s beschikbaar


Table of Contents

  Doorgaans gebruik je geen exchange voor het ontvangen en versturen van cryptocurrency zoals in het artikel meerdere keren wordt genoemd, maar een wallet van de betreffende currency. Ik zie niet in wat deze telefoon nu heel speciaal maakt. Volgens mij wordt deze geleverd met een aanvullend stukje software dat het ontvangen en versturen van cryptocurrency mogelijk maakt, maar dat kan je met andere telefoons ook bereiken als je wallet software download. Dat hij als een full node kan draaien klinkt leuk, maar doet niet veel goeds voor je batterij, je dataverkeer, etc. Daarnaast kan je dat waarschijnlijk ook wel bereiken door speciale Node Apps te installeren. Klinkt dus tot nu toe voornamelijk als een stukje marketing en aangezien de cryptocurrency hype voor nu even over is, vraag ik mij af wat deze telefoon bijdraagt. Er is een reden dat veel videokaart fabrikanten ook maar even zijn gestopt met massaal cryptocurrency mining videokaarten aan te bieden.

  Een exchange gebruik je voor het handelen in cryptocurrency, dat is niet het doel van deze telefoon.

  In andere artikelen wordt erover gesproken dat deze "de hele blockchain" kan downloaden. In het eerdere Tweakers.net artikel (nieuws: HTC kondigt goedkopere versie van blockchainsmartphone aan) wordt hier echter niet bij vermeld van welke cryptocurrency dat dan is, wel worden daar verschillende cryptocurrency genoemd. Als je inderdaad van zowel Bitcoin, Litecoin als Ethereum de blockchains gaat downloaden, die iedere x minuten weer met enkele MB's groeien, dan is dus de vraag of je dat wel via je telefoon wil laten verlopen want dan kom je er niet met 512 GB opslag, tenzij je pruning gaat gebruiken om de opslag te verkleinen. Om nog maar niet te spreken van het feit dat je daarnaast je telefoon ook graag meerdere jaren wil kunnen gebruiken en er bijvoorbeeld ook nog foto's en video's op wil kunnen opslaan.

  Stel je voor dat als je je nieuwe telefoon uit de verpakking haalt dat ze eerst enkele dagen tot weken de betreffende blockchains moet gaan syncen...

  Daarnaast kan je er dan dus blijkbaar voor kiezen om 1 of meerdere van deze chains te downloaden en daar een full node voor te zijn. Dat betekent wel dat je telefoon lokaal kan verifiëren of een transactie valide is ipv dat je hiervoor als een soort light node op andere nodes in het netwerk vertrouwt. Dat voordeel is mooi, maar ik twijfel of de voordelen tegen de nadelen opwegen.

  De hardware specs zijn daarnaast niet vernieuwend, misschien is de telefoon dus voornamelijk bedoeld als secundaire telefoon, puur om je crypto funds veilig af te schermen van andere activiteiten. Dan kan je dit meer zien als een hardware wallet en daarvoor zijn goedkopere alternatieven te krijgen, zoals een Ledger Nano S/X, etc. Die hebben aan de andere kant weer als nadeel dat je er in bijv. een winkel niet (gemakkelijk) mee kunt betalen en met deze telefoon wel. Dan hebben we het eigenlijk weer meer over een extra betaalmethode die je met je mee gaat nemen, dat zou de adoptie kunnen verhogen, maar we gaan nu juist terug van allemaal losse pinpassen en dergelijke naar Apple Pay op je telefoon. Dat probleem hebben Wallet Apps al opgelost en daar heb je geen separate blockchain telefoon voor nodig.

  [Reactie gewijzigd door Taro op 20 oktober 2019 10:50]

  Sources


  Article information

  Author: Lauren Roberson

  Last Updated: 1703137203

  Views: 639

  Rating: 3.7 / 5 (74 voted)

  Reviews: 97% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Lauren Roberson

  Birthday: 1951-03-28

  Address: 189 Sloan Plain Apt. 962, Elizabethside, AK 01028

  Phone: +4199454454581735

  Job: Electrician

  Hobby: Robotics, Stargazing, Sculpting, Sewing, Rowing, Ice Skating, Quilting

  Introduction: My name is Lauren Roberson, I am a receptive, enterprising, intrepid, dazzling, persistent, daring, vibrant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.